ΑΡΧΗ 12: ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

3 06 2008

Κάθε πρόσωπο έχει το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή και παραγωγική εργασία υπό δίκαιες και ευνοϊκές συνθήκες και δικαίωμα προστασίας από την ανεργία, απαγορευομένων των διακρίσεων λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου. 

ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΠΡΕΠΕΙ:

Α. Να λάβουν όλα τα απαραίτητα νομοθετικά, διοικητικά και άλλα μέτρα για την απαγόρευση και την εξάλειψη των διακρίσεων λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου στην εργασία, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα και σε οτιδήποτε σχετίζεται με την επαγγελματική εκπαίδευση, τις προσλήψεις, τις προαγωγές, τις απολύσεις, τις αμοιβές και τις συνθήκες εργασίας,

Β. Να εξαλείψουν κάθε διάκριση λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου προκειμένου να εξασφαλίσουν ίσες ευκαιρίες στην εργασία και την επαγγελματική ανέλιξη, σε όλες τις υπηρεσίες του δημόσιου τομέα, συμπεριλαμβανομένων όλων των κυβερνητικών και δημόσιων αξιωμάτων, του στρατού και της αστυνομίας, και να παρέχουν σε αυτές την κατάλληλη εκπαίδευση, μέσω προγραμμάτων ευαισθητοποίησης για την καταπολέμηση των νοοτροπιών που ευνοούν τις διακρίσεις.


Ενέργειες

Information

Σχολιάστε